מה כדאי לדעת על קרן השתלמות?
משקיע מתחיל » קרן השתלמות
עודכן בתאריך 2021\05\27.
תמיד ידענו שעבודה בה מקבלים קרן השתלמות היא עבודה בעלת תנאים טובים, מה כל כך שווה בקרן השתלמות? אין ספק, קרן השתלמות היא מכשיר פיננסי מאוד משתלם, אם אתם רוצים חיסכון טוב, בקשו מהמעסיק שלכם שיפתח לכם קרן השתלמות, לא כל המעסיקים מעוניינים להפריש כל חודש סכום עבור קרנות ההשתלמות של העובדים, אחרי הכל, זאת הוצאה נוספת בשבילם, יכול להיות שאם תתעקשו ולא תוותרו, בסוף תקבלו וזה שווה…
אם יש לכם קרן השתלמות כל הפקדה של המעסיק לא חייבת במס, לא תידרשו לשלם מס על הרווח שתקבלו מקרן ההשתלמות, רק כשאתם ממשים את הקרן אתם תשלמו מס על הרווח שלכם, קרן השתלמות היא רק לשש שנים כך שהחיסכון הוא לא לטווח ארוך כמו שאר החסכונות בהם קיימות הטבות מס כאלה.
מה זה בכלל קרן השתלמות?
קרן השתלמות היא חיסכון, המעסיק מפריש עבור העובד מדי חודש בחודשו סכום כסף וכן, גם העובד מפריש משכרו כסף עבור הקרן.
כמו שהבנתם, קרן השתלמות היא לטווח קצר או אפילו בינוני, היא לא לטווח ארוך, אם תבחרו לממש את קרן ההשתלמות תוכלו לממש אותה כעבור 6 שנים ואם לא, תוכלו להמשיך אותה עד שתגיעו לגיל הפרישה לפנסיה.
קרן השתלמות, כשמה כן היא, היא נוסדה למימון השתלמויות מקצועיות לעובדים, לאחר מכן השתנו הכללים וכיום כל שכיר ועצמאי יכול לחסוך כסף בקרנות השתלמות (כמובן שאצל שכיר זה על פי המעסיק, אם המעסיק "מפרגן" לעובד קרן השתלמות). הרבה מעדיפים לחסוך דרך קרן ההשתלמות הודות לעובדה הפשוטה, אין עוד חיסכון לטווח קצר בו יש הקלות והטבות מס כל כך משמעותיות.
אז מה מאפיין קרנות השתלמות?
דברים רבים מאפיינים את קרנות ההשתלמות, כאן נתמקד במאפיינים המרכזיים,
- קרן השתלמות לא כוללת כיסויים ביטוחיים, לעומת קרן פנסיה שכן תכלול כיסויים ביטוחיים שונים.
- קרן השתלמות היא קופת חיסכון, אי אפשר להגדיל ולהרחיב אותה.
- גם אם מפסיקים לתקופה להפקיד לקרן ההשתלמות, הכסף ממשיך להצטבר, הוותק נשמר והריביות ממשיכות להעלות את סכום החיסכון.
- דמי ניהול נגבים עבור ניהול הקרן, גם בקרן פנסיה גובים ממכם דמי ניהול על ניהול הקרן, אך דמי הניהול על קרן השתלמות נמוכים משמעותית יחסית לקרנות אחרות. דמי הניהול המקסימליים שיגבו ממכם כל שנה יהיו בגובה 2% מהחיסכון שהצטבר. תוכלו למצוא קרנות המנוהלות בדמי ניהול נמוכים יותר מ 2% , אם קרן ההשתלמות שלכם נבחרה על ידי המעסיק שלכם והוא מעסיק עובדים רבים, מן הסתם אתם משלמים פחות מ 2% לשנה, אם אתם עובדים במקום עבודה קטן שלא מעסיק עובדים רבים ואתם רואים שגובה דמי הניהול שנגבה ממכם עבור הקרן הוא גבוה, אתם יכולים לנהל משא ומתן להוזלת המחיר. קיימת תחרות בשוק, לכן קרנות השתלמות יוזילו את המחיר כדי שתישארו הלקוחות שלהם, המחיר הממוצע לדמי הניהול עומד בין 0.5% ל 1%.
- נראה כי עובדי משרד החינוך מקבלים את גובה דמי הניהול המשתלם ביותר, דמי הניהול שהם משלמים יהיו בסביבות 0.05%, אם אתם רוצים להוריד את גובה דמי הניהול בנוסף על ההתמקחות, תוכלו לבחור מראש קרן השתלמות המנוהלת על בסיס ניהול אישי (IRA). בשיטת ניהול זו דמי הניהול על המסלולים הוא נמוך יחסית ויכול להגיע ל 0.4%, בניהול כזה כל אחד יכול להחליט איך לנהל את קרן ההשתלמות שלו, חשוב לזכור שניהול כזה דורש ידע בתחום, ניהול אישי לא יתאים למי שבסך הכל מתחיל והוא לא מבין בתחום.
- התשואות על קרן ההשתלמות הן משתנות ולא קבועות, יש אנשים שכשהם רוצים לבחור קרן השתלמות הם בודקים את תשואות קרן ההשתלמות בחמש שנים האחרונות, זוהי דרך נכונה, אך חשוב לזכור כי התקופות משתנות ולא בטוח שהתשואות שהיו בעבר הן אלה שתהיינה בעתיד, ברגע שהאפיק הנבחר הוא סולידי, התשואה שתתקבל תהיה קטנה יותר (הרי ריבית נמוכה מניבה רווח נמוך).
איך קרן ההשתלמות עובדת אצל שכירים?
היתרון המשמעותי של קרנות ההשתלמות כפי שאתם זוכרים הוא ההקלות במס. ההקלות במס הן לא רק על ההפקדות, הן גם על כל הנכסים בהם קרן ההשתלמות מחזיקה, בין אם מדובר בקרנות ריט ובין אם מדובר באיגרות חוב, כל הנכסים שקרן ההשתלמות מחזיקה בהם זכאים להקלות במס בזמן מכירתם.
ההקלות במס שונות בין שכירים לעצמאים, הפקדות של שכיר יהיו פטורות ממס, העובד יפריש 2.5% השכר בעוד שהמעסיק יפריש 7.5%. סך כל ההפקדות האפשריות לקרן השתלמות תוך שמירה על ההקלות במס הן 10% מגובה שכר העובד, בתוך זה קיימות הגבלות, תקרת השכר בה זכאים לפטור ממס הוא 15,712 ש"ח, את אתם רוצים להפריש מעל לסכום זה, לא תהיה הקלה במס.
הקלות המס הניתנות לשכיר:
- ההפקדות לקרן ההשתלמות לא מחושבות בשכר. סכום ההפרשה לקרן ההשתלמות יורד מהשכר ואתם לא משלמים על הסכום המופרש מס. לצורך הדוגמא, אני מפריש כל חודש 300 ש"ח לקרן השתלמות והם מנוכים לי מהשכר, אני לא משלם עליהם מס. אפשר להפקיד כל חודש 10% המקסימום יוצא 1,571 ש"ח (מתוך 15,712 ש"ח) , על פי סכום זה, המעביד מפריש 1,178 ש"ח בעוד שהעובד עצמו מפריש 392 ש"ח, על הסכומים שהפריש המעביד גם אין מס, הסכום מועבר ישר לקרן, הרבה פעמים מדובר במאות שקלים (כמובן, זה תלוי בנקודות האישיות, בדרגות המס של החוסך). בנוסף, למעסיק, ההוצאה שהפריש לקרן השתלמות העובד כן מוכרת במס והוא מקבל עליה החזר מס.
- הרווחים פטורים ממס. כל רווחי הקרן פטורים ממס, אם הקרן השקיעה בניירות הערך, הערך המתקבל פטור ממס, הרווחים מקרן השתלמות פטורים ממס, אם אחרי 6 שנים אתם רוצים למכור את הקרן, אתם יכולים, הקרן נזילה לאחר 6 שנים, הרווח שתרוויחו ממכירת הקרן תהיה פטורה ממס.
כן כן, המס שתצטרכו לשלם על רווחים בבורסה יעמוד על 25% בעוד שלקרן ההשתלמות אין מס על רווחים, שווה… עד כמה זה שווה? נניח שהמעסיק שלכם הפקיד עבורכם 10,000 ש"ח בקרן ההשתלמות, על הסכום הזה לא תשלמו מס, כמובן שזה על פי מדרגת המס שלכם, אם המדרגה היא של 30% כבר הרווחתם 3,000 ש"ח, אתם מעוניינים למכור את הקרן לאחר 6 שנים, הקרן תפחה והיא כוללת 80,000 ש"ח, אתם יכולים למכור את הקרן שלכם ב 120,000 ש"ח ולקבל רווח של 40,000 ש"ח שפטור ממס, איפה עוד אפשר להגיע בצורה קלה לרווח של 40,000 ש"ח ללא מס?
איך קרן ההשתלמות עובדת אצל עצמאים?
עצמאים מפקידים לעצמם את ההפרשות, אין מעסיק שיפריש עבורם סכום מוכפל… העצמאים מתמקדים ברווח המתקבל מהפקדה לקופת הקרן למרות שזוהי הוצאה עבורם, היא מוכרת במס ולכן היא כדאית להם. עצמאי יכול להפקיד עד 7% משכרו השנתי לקופת קרן השתלמות, העצמאי לא צריך להפקיד כל חודש, הוא יכול להפקיד פעם בשנה או כמה פעמים בשנה, על פי רצונו, נכון, אם הוא לא מפקיד כל חודש הוא מפסיד את הצבירה של החודש אך בסופו של דבר לא מדובר בסכום משמעותי.
לא כל ההוצאה נחשבת למוכרת, 2.5% מההפקדות ההתחלתיות לא מוכרים כהוצאה מוכרת במס, 4.5% הנותרים כן מוכרים כהוצאה מוכרת במס, גובה ההכנסה המקסימלי הזכאי לפטור ממס הוא 261,000 ש"ח, עצמאי שיכניס כל חודש 25,000 ש"ח לא יהיה זכאי לפטור ממס כי ההכנסה השנתית שלו גבוהה מהתקרה שנקבעה והיא עומדת על 300,000 ש"ח, לעומתו עצמאי שההכנסה החודשית שלו היא 11,000 ש"ח, ההכנסה השנתית שלו עומדת על 132,000 ש"ח והיא נמוכה מהתקרה שנקבעה ולכן הוא יהיה זכאי לפטור ממס, אם הרווח שלו כל חודש עומד על 11,000 ש"ח, הוא יוכל להפקיד בקופת קרן ההשתלמות שלו רק 7% מהשכר שלו, הוי אומר, 770 ש"ח כל חודש, הסכום הכולל של כל השנה יהיה 9,240 ש"ח, אם אתם זוכרים, על ה 2.5% ההתחלתיים (231 ש"ח), ההוצאה לא תוכר במס, אך על 4.5% הנותרים (9,009 ש"ח) הוא יהיה זכאי לפטור ממס.
איך אני יכול לפתוח קרן השתלמות?
גם כאן קיים הבדל בין עצמאים לשכירים, אם אתה שכיר עליך לבקש מהמעסיק לפתוח עבורך קופה בקרן השתלמות, העובד צריך להודיע למעסיק שהוא מעוניין להתחיל להפקיד כסף בקופת קרן ההשתלמות, (המעסיק לא חייב להיענות לבקשה), הרגע שנפתחה קופת קרן השתלמות עבור העובד, המעסיק מחוייב להוריד משכר העובד מידי חודש בחודשו הפרשות עבור קרן השתלמות, ההפקדות בקופת הקרן צריכות להיות בטווח זמן קרוב לקבלת המשכורות, תוך 7 ימים מיום קבלת השכר או עד ל 15 לחודש הבא.
(ימי עסקים נחשבים כאן, לא שישי, שבת וחג), אם העובד רגיל לקבל את המשכורת שלו בעשירי לחודש, הוא יכול להעביר את ההפקדות לקרן ההשתלמות של העובד עד ל 19 לחודש, בהנחה שאין באותו חודש חגים וימים נוספים שלא נחשבים כימי עסקים.
אם המעסיק רוצה הוא יכול להפקיד את הכסף גם עד החמש עשרה לחודש העוקב, ההפקדות שהמעסיק מפריש עבור העובד הן בגובה 7.5% מהמשכורת של העובד, בעוד שהעובד מפריש 2.5% מגובה המשכורת שלו, אם המעסיק לא מעביר את כספי ההפרשות כנדרש, מאחר בתשלומים או מעלים את הכסף, הוא מסתבך פלילית וזה לא נגמר טוב בלשון המעטה, קיימים לכך קנסות ועונשים לא נעימים…
אם אתה עצמאי המעוניין לפתוח קופת קרן השתלמות, כל שעליך לעשות הוא למצוא את קרן ההשתלמות בה אתה מעוניין להשקיע, ליצור איתה קשר, בהמשך תידרש להציג מסמכים שונים כמו תעודת העסק, כל קרן דורשת מסמכים אחרים ולכן זה לא זהה במאה אחוז, כעת אתה הוא זה שמפקיד את הכסף לחיסכון שלך, אתה זה שמחליט אם להפקיד כל חודש או להפקיד מדי שנה או אחרת, רוב העצמאים מעדיפים להפקיד את הכסף שהם מעוניינים להשקיע בקרן השתלמות, רק לקראת סוף שנת המס, אחרי שהם יודעים מה המצב הכלכלי השנתי של העסק שלהם…
אחרי כמה זמן קרן ההשתלמות הופכת להיות נזילה?
קרן השתלמות היא לתקופה של שש שנים, לאחר שש שנים אתם יכולים למשוך את הכסף ללא תשלום מס, לאיזו מטרה שרק תרצו, כבר לאחר שלוש שנים אתם יכולים למשוך את הכסף אך אז זה צריך להיות בתנאי שזה למטרת מימון השתלמות מקצועית או לימודים אחרים, אם העובד יצא לפנסיה לאחר 3 שנים, גם אז הוא יכול למשוך את קופת הקרן שלו.
אם יש לכם שתי קרנות השתלמות אתם יכולים למשוך את שניהן בואו זמן למרות שרק לאחת מהן עברו שש שנים, אם פתחתם קרן השתלמות בשנת 2015 ובשנת 2019 פתחתם עוד קרן השתלמות, אתם יכולים כבר כעבור שש שנים מפתיחת הקרן הראשונה למשוך את שתי הקרנות, כבר בשנת 2021.
אם אין לכם סבלנות, או שאתם ממש זקוקים לכסף ואתם מעוניינים למשוך את הכסף לפני שעוברות שש שנים, קחו בחשבון שתצטרכו לשלם מס גבוה על כל מה שהפקיד עבורכם המעסיק, לא תצטרכו לשלם מס על מה שאתם הפרשתם, הרי על זה כבר נגבה ממכם מס, לכן, משיכת קרן השתלמות לפני הזמן לא משתלמת בכלל…
גם עצמאים יצטרכו להמתין שש שנים עד שיוכלו למשוך את הכסף ולזכות מפטור במס, אבל הם, בניגוד לשכירים, הם יקבלו פטור ממס רק בתנאי שההפקדות שלהם כל השנים היו מתחת לתקרה הקבועה בחוק. (אין טעם שנכתוב לכם כאן מספר, המספרים משתנים כל תקופה)
לא קשה למשוך את הכסף, מה שנדרש ממכם לעשות זה בסך הכל למלא טופס למשיכת הקרן, תוכלו למצוא את הטופס הנדרש באתר החברה שמנהלת עבורכם את הקרן, לטופס הספציפי תידרשו להוסיף צילום תעודת זהות ואישור ניהול חשבון (יש פעמים שהנהלת הקרן תדרוש אישור מהמעסיק שהוא מאשר שהקרן תשוחרר) ו… זהו! הכסף אמור להיות בחשבון הבנק שלכם תוך ארבעה ימי עסקים, אם מדובר בתחילת החודש ייתכן עיכוב של עד שבעה ימים.
האם אפשר למשוך את הכסף לפני שעוברות שש שנים?
באופן עקרוני, הקרן מיועדת לשש שנים, לפני שעוברות 3 שנים לא ניתן למשוך את הכסף, ניתן למשוך לאחר שלוש שנים את הכסף בתנאי שזה לצורך מימון לימודים מקצועיים או השתלמות, אם אתם הגעתם לגיל פרישה ועברו 3 שנים מתחילת ההפקדות לקרן, אתם יכולים למשוך את הכסף ללא צורך בתשלום מס על הרווחים.
אם בחרתם למשוך בכל אופן לפני שעברה התקופה הנדרשת, תחויבו בתשלום מס גבוה ולא משתלם, אם משיכה נעשית מוקדם זה הופך את החיסכון ללא כדאי כלכלית, החיסכון מחויב במס הכנסה גבוה, גם מהפקדות המעסיק ולכן זה ממש לא מומלץ. אם אתם זקוקים לכסף, עדיף לכם לקחת הלוואה בתנאים שהקרן מציעה מאשר למשוך את הכסף מוקדם.
תשובות לשאלות בנושא:
הגדרה יפה, אכן, קרן ההשתלמות היא מכשיר פיננסי לחיסכון כלכלי, החיסכון הוא לא לטווח ארוך אלא לטווח קצר של עד ל 6 שנים, בנוסף לכסף המופקד הכסף צובר תשואות ורווחים והם בסופו של דבר מקבלים פטור מתשלום מס.
לקרן השתלמות יתרונות רבים, חלקם ידועים וחלקם פחות, אז קודם כל יש את הטבות המס, בנוסף דמי הניהול המשולמים לחיסכון הם נמוכים מאוד ביחס לקופות חיסכון אחרות.
יתרון נוסף, תוכלו לעבור ממסלול השקעה אחד למסלול השקעה אחר ללא צורך לשלם מס על רווחי ההון (כן כן, גם אם הפקדתם סכומים שהם מעל לתקרה הקבועה) תשלום המס נדחה ועל ידי כך התשואה גודלת, גם בקופות חיסכון שונות תוכלו ליהנות מיתרון זה.
ניוד הקרנות – יתרון נוסף אותו לא תמצאו בקופות חיסכון, הוא האפשרות להעביר את קופת קרן ההשתלמות מבית השקעות אחד לאחר לא צורך בתשלום מס על הרווחים שצברתם.
בנוסף, קופת קרן ההשתלמות שלכם יכולה להיות בסיס שיאפשר לכם לקחת הלוואה מקרן ההשתלמות, הלוואה מקרן השתלמות היא בתנאים נוחים, הריבית נמוכה מאוד ביחס לריביות במשק, ניתן לפרוס את התשלומים ל 84 תשלומים ואין צורך בערבים.
ההלוואה הניתנת ללקיחה היא על פי מצב קופת קרן ההשתלמות שלכם, אם היא נזילה או לא, אם היא נזילה תוכלו לקחת עד 60% ואם היא לא נזילה תוכלו לקחת עד 50%, אם יש לכם בקופת הקרן מאה אלף ש"ח וקופת הקרן לא נזילה, תוכלו לקבל הלוואה של עד חמישים אלף ש"ח בתנאים הנוחות של הנהלת הקרן.
ככל שהקלות המס גדולות יותר הרווח עולה, התשואה עולה, דמי הניהול המשולמים עבור ניהול הקרן זולים יחסית לתמורה, במיוחד לאור העובדה שניתן להגיע להסדר על תשלום דמי ניהול זולים יותר, אתם רק צריכים לנהל על כך משא ומתן.
הטבות המס הן גם בהפקדה וגם במשיכה:
בהפקדה: גם שכיר וגם עצמאי מקבלים הקלות מס על כל הפרשה לקרן ההשתלמות.
במשיכה: פטור מוחלט ממס על הרווחים בתנאי שלא הופקד סכום גבוה יותר מהתקרה הניתנת.
השכירים מרוויחים משמעותית, המעסיק מפריש עבורם 7.5% מהשכר בעוד שהם מפרישים רק 2.5%.
קרן השתלמות מיועדת לכולם, גם שכירים וגם עצמאים, כולם נהנים מקרן זו.
לנייד קופה זה ממש פשוט ולא מורכב, בסך הכל תצטרכו למלא טפסים שונים ולהעביר אותם לידי הקרן אליה אתם עוברים, רוב הפעמים, הנהלות הקרנות כל כך רוצות שיעבירו אליהן את הקרנות עד שהן תעזורנה לכם עד שלא תצטרכו לעשות כלום, תוך 10 ימי עסקים הקרן שלכם תועבר לקרן החדשה.
טוב, כמו שכנראה הבנתם, לכל אחד יתאים מסלול אחר, חשוב להתאים את המסלול לגיל ולצרכים של החוסך, בגיל מבוגר לא מומלץ לבחור במסלול בעל סיכונים לעומת הגיל הצעיר בו כן מומלץ לבחור מסלול עם סיכונים שממילא הרווח האפשרי שלו הוא גבוה יותר, הרי ככל שתקופת החיסכון היא גדולה יותר אפשרות המניות להתייצב ולעלות גדולה יותר ולכן גם התשואה תהיה רבה יותר, אם אתם צעירים, אין לכם בעיה עם זה, אם המניות ירדו ותחוו את הסיכון, עוד יהיה טווח זמן רב לסיום החיסכון ובסופו של דבר עוד יהיה לכם רווח מהמניות, הן עוד תספקנה לעלות חזרה… אם החוסך הוא לא צעיר, והוא חוסך בסך הכל, לטווח קצר, עדיף לו ללכת על בטוח, לא כדאי ללכת על מסלול מסוכן שיכול לסכן את הכסף, בגיל מבוגר המטרה שלנו היא לשמור על הסכום הקיים גם אם זה על חשבון רווח עתידי אפשרי (שמסכן את הכסף…).
- מסלול המנוהל על ידי הנהלת הקרן, מנהלי ההשקעה הם אלו שמקבלים את ההחלטות איפה, מתי והיכן להשקיע, כמובן שבאפשרות החוסך לבחור מהי רמת הסיכון אליה הוא רוצה להיכנס, במסלול מנוהל יש כמה מסלולים בעלי רמות סיכונים אחרות: מסלול כללי, מסלול כללי ב', מסלול אג"ח ומסלול המתבסס על מניות. מסלול כללי הוא בסך הכל ברירת המחדל של החוסכים, מסלול כללי ב', לעומתו, משלב מסלול מניות ומסלול כללי.
- מסלול פאסיבי, מסלול דומה למדד, כיום המסלול עדיין לא מפותח מספיק, במסלול זה הכסף מוצמד למדד מסוים על פי בחירת החוסך, בצורה כזו הכסף מוצמד למדד הספציפי (מניות, מניות בחו"ל, איגרות חוב ועוד) הכסף מנוהל על ידי הנהלת הקרן אך אין באמת מה לנהל, הם פשוט בודקים מה קורה עם הכסף ומוציאים כל תקופה דו"ח מפרט, לכן, דמי הניהול במסלול זה הם נמוכים משמעותית.
- מסלול ניהול אישי, המסלול הוא עצמאי ומנוהל על ידי החוסכים הוא נקרא גם IRA, כרגע המסלול עדיין לא כל כך פופולארי, אנחנו מאמינים שאט אט עם התפתחותו הוא יקבל תאוצה, נכון להיום הוא עדיין בתהליך ההבשלה שלו, כדי לנהל את הקרן באופן עצמאי נדרש ידע והבנה בשוק ההון, נכון, זה לא מסובך מאוד, אך זה לא מתאים לכל אחד ובפרט לא ל"ירוקים" בתחום.
עניין העברת הכספים הוא ממש פשוט, עקרונית לוקח 4 ימי עסקים עד שהכסף מועבר, אם המשיכה נעשתה בתחילת החודש, בין הראשון לשלישי לחודש, אתם יכולים לקבל את הכסף ביום העסקים הרביעי בחודש, וכמובן, העברה בין חשבונות הבנקים גם היא לוקחת יום (אם הבנק שלכם שונה מהבנק של הנהלת הקרן).
ברגע שנפטר החוסך, היורשים המפורטים בתקנון הקרן מקבלים את הכסף, אם הנפטר עצמו מילא טופס בשם "הוראת מוטבים" הכסף יועבר כחוק אל מי שהוא ביקש (בדרך כלל אל מי שמנהל את הירושה).
מהו הסכום אותו יכול עצמאי לחסוך לעומת שכיר?
על פי החוק, ישנו מינימום אותו צריך לחסוך,4.5% הוא הסכום המינימלי שאפשר לקבל בו פטור ממס, אם העצמאי מרוויח יותר, הוא יכול להפקיד עד 16.5% מההכנסה והוא מקבל הקלות במס, אם לאחר שנשאר לעצמאי כסף והוא רוצה להשקיע גם אותו, הוא יכול להפקיד עד לתקרה בה הוא יקבל פטור ממס, התקרה עומדת על 18,240 ש"ח.
סכום הפקדות המעסיקים הוא בסופו של דבר על פי גובה מס ההכנסה שהם משלמים, מי שמשלם מס הכנסה גבוה, יש לו יותר הכנסות וממילא הוא מפריש יותר לעומת מי שהכנסתו נמוכה.
לעומתו, שכיר יכול לחסוך –
שכיר זכאי לפטור ממס על הפקדות של עד 10% מהשכר החודשי, העובד מפריש 2.5% משכרו והמעסיק מפריש פי 3, על כל שקל שהפריש העובד הוא מפריש 3 שקלים, מדובר בעד 7.5% מגובה השכר) אם ההפקדה היא מעל לתקרה הזכאית, השכיר לא יהיה זכאי לפטור ממס, אם אתם מפקידים מעל 1571 ש"ח בחודש, אתם צריכים לשלם מס שולי עבור ההפרש שבין התקרה לבין הסכום שהופקד בפועל.
ההפרשה מחושבת משכר ברוטו. מה שמרכיב את ההכנסה משפיע על גובה ההפרשה. אל תתבלבלו, המעסיק לא חייב לפתוח לכם קופה בקרן השתלמות!
החוסך מחויב במס הכנסה על כל סכום החורג מגובה התקרה,. הרווח שהחוסך יקבל, גם הוא יחויב במס ויוצא שזה מחושב כהכנסה. המס יכול להגיע ל 15% ול 25%, במקרה כזה יוצא שהפסדנו את הטבות המס ולכן, זה פחות שווה.
שימו לב מה שווה לכם יותר, אם אין לכם קרן השתלמות, זה הזמן לבקש מהמעביד לפתוח לכם, קרן השתלמות מוכיחה את עצמה ככלי פיננסי יעיל וחסכוני.
אל תחששו לבקש מהמעסיק שלכם את ההטבה המשתלמת הזו.
אנו במגזין למשקיע המתחיל רואים בכל עליה בממוצע בשכר העובדים בארץ כברכה וכיעד אליו אנו שואפים להגיע יחד אתכם. קרן השתלמות זו דרך נהדרת להגיע ליעדים שונים במטרות כלכליות, אישיות ומשפחתיות.
עלו והצליחו.