דילוג לתוכן

גם אתם רוצים לקחת הלוואת מזנין? יש כמה דברים שכדאי לכם לדעת לפני כן...

רוצים להשקיע ולצורך כך מעוניינים בהלוואת מזניו? לא רק אתם. לאחרונה שומעים הרבה על הלוואות המזנין. מסתבר שהן הפכו לפופולוריות. מה מייחד הלוואת מזנין? איך הלוואה כזו יכולה לעזור לצעירים שאין להם הון עצמי מספק? כאן תגלו את מה שעומד מאחורי הלוואות המזנין.

מה זה הלוואת מזנין?

הלוואת מזנין נקראת גם השלמת הון עצמי בנדל"ן. כאשר יזם רוצה לעשות פרויקט, הוא צריך לבוא עם אחוז מסוים של הון עצמי. כי רק כך הוא יוכל לקבל ליווי מהבנק. יש הרבה יזמים שאין להם את כל ההון העצמי הנדרש. הם יכולים לקחת הלוואת מזנין והיא תחשב לחלק מההון העצמי שלהם.  צריך לשעבד את הנכס בשביל לקבל את ההלוואה.

הרבה יזמים שמתחילים פרויקטים עושים זאת בעזרת הלוואת מזנין. כך הם מצליחים להתערות בשוק הנדל"ן ובהמשך, הם גם מקימים פרויקטים ללא הלוואת מזנין כי יש להם מספיק הון עצמי בשביל לקבל תמיכה מהבנק.

למי תתאים הלוואת מזנין?

אם יזם פרטי רוצה לבצע את הפרויקטים האלו, הוא צריך לבוא עם אחוז מסוים של הון עצמי. אם אין לו, הוא יכול להיעזר בהלוואת מזנין.

זה יכול להיות פרויקטים של השקעות אלטרנטיבות שונות:

רכישת קרקעות- הרכישה מתבצעת על ידי יזם. המטרה שלו היא לבנות שם בניינים, בתים וכדומה, ולמכור אותם. 

התחדשות עירונית- המטרה של הפרויקט הזה הוא לחדש את המבנים הישנים שבעיר. לדוגמא: שיפוץ תשתיות, פינוי בינוי ותמ"א 38. 

נדל"ן מסחרי- כל מבנה שלא נועד למגורים נכלל בנדל"ן מסחרי. כגון: קניונים, בתי מלון, תחנות דלק, משרדים ומבני ציבור.

אם אתם מתכננים לקחת הלוואת מזנין, חשוב שתבדקו טוב את הדברים הבאים:

ניהול אשראי- בחרו בגוף מממן ותיק ומנוסה שקיים הרבה שנים בשוק. חשוב שיהיה לגוף ניסיון במימון פרויקטים בתחום הנדל"ן. הרבה פעמים במהלך הפרויקט, מתרחשים שינויים, והגוף המממן צריך להיות גמיש כדי לעזור ליזם להתמודד איתם. למשל:

  • שינויים בשוק הנדל"ן (תקופת מיתון, עיכוב בנייה, האטת המכירות וכו').
  • שינויים בלוח הזמנים ( בעקבות קצב המכירות, קבלת אישור בנייה ועוד).

ככל שהגוף יהיה ותיק בתחום הנדל"ן, הוא יוכל להתמודד עם השינויים, להיות גמיש ויצירתי יותר, וכך לעזור ליזם לעבור את הקשיים.

מקור הכסף- חשוב שתדעו מה מקור הכסף. כדאי שהגוף המממן יגייס את מימון הפרויקט מאנשים שמבינים בנדל"ן.

לוחות הזמנים- כדאי שהגוף המממן יהיה זריז, וידע לפעול מהר. למשל, במידת הצורך להזרים תקציב באופן מיידי, לאפשר לדחות את מועד החזר ההלוואה וכו'.

מודל התמחור- בדרך כלל מודל התמחור הוא שהגוף המממן משתתף בסכום מסוים של כסף ובתמורה לכך, הוא יקבל אחוז מסוים מהרווח. במהלך השנים התפתחו עוד מודלי תמחור.

 לפני שאתם לוקחים את ההלוואה, וודאו שאתם יודעים את כל הפרטים של מודל התמחור כדי שתדעו מה הסכום הכולל של המימון, כמו, עמלות, שיטת חישוב וריביות.

תודה שיצרת קשר עם המפתח למשקיע המתחיל

ניצור איתך קשר בהקדם